1979, El Halil. Ramallah'da yaşıyor.
Kalendiye 2087 (2009) adlı enstalasyon, Kalendiye askeri kontrol noktası ve mülteci kampının gelecek projeksiyonlarından oluşan bir dizinin üçüncü işi. 1949'da kurulan Kalendiye kampında 10.000'den fazla Filistinli mülteci yaşıyor. Batı Şeria'daki en büyük askeri kontrol noktalarından biri olan Kalendiye, yıllar içinde daha da teknolojik bir hale gelmiş ve İsrail ordusu kontrol noktasını kapattığında Filistinliler ne Ramallah'a girebiliyorlar, ne de Ramallah'tan çıkabiliyorlar. İşin ironik tarafı, Kudüs havaalanı 1967'ye kadar Kalendiye'de yer alıyordu.
Başlıktaki 2067 yılı, birinci İntifada'nın yüzüncü yılını ifade ediyor; dizinin ilk iki enstalasyonu olan Kalendiye 2047 (2006) ve Kalendiye 2067 (2008) de iki eşit derecede önemli yıldönümünün projeksiyonlarını oluşturuyorlardı: "Nakba" veya "büyük felaket" olarak da bilinen 1948 Filistin zorunlu göçünün yüz yıl sonrasını ve Batı Şeria'nın işgaliyle sonuçlanan Arap-İsrail Altı Gün Savaşı'nın yüz yıl sonrasını.
Çalışmanın, işgalin hâlâ hissedilir olduğu ilk iki versiyonundan farklı olarak, Hourani'nin 2087'deki Kalendiye projeksiyonunda artık ne kontrol noktası var ne de duvar. Arada geçen zamanda mülteci kampının ötesinde gelişmiş olan şehirdeki gündelik hayatın incelikli ayrıntılarıyla bezeli olan çalışma, kamp ve kontrol noktasının, insanların algılarına nefret edilecek ama aynı zamanda geliştirilecek bir şey olarak nasıl yerleştiğini gösteriyor. Yine de, kendisini işgalin söz konusu olmadığı bir geleceğe yansıtırken, çalışma bugünün gaddar gerçekliğini devam ettirmenin ötesine geçen yeni bir imgelem yaratıyor.