1973, Kudüs. Kopenhag'da yaşıyor.
Larissa Sansour çoğunlukla videoyla çalışıyor, ama fotoğraf ve belgeseller gibi farklı malzemeler de kullandığı oluyor. Projeleri Filistin'in siyasi gerçekliğini ve bunun günlük yaşam koşullarını nasıl etkilediğini konu alıyor.
Beytüllahim'de Çorba İçmek (2006) adlı video, Beytüllahim'e bakan bir damda, bir masa etrafında oturmuş sıradan bir Filistinli aileyi, Sansour'un kendi ailesini ele alıyor. Filistin'in milli yemeklerinden "mühliye" (mloukhieh) servis ediliyor ve yemek hakkındaki tartışma, kısa sürede işgal altında yaşamanın koşullarına ve siyasetine uzanıyor. Masada konuşulan Arapçanın arasından İngilizce sözcükler duyuluyor, bu da sürgünde yaşam aracılığıyla parçalanmış kimliklerin nasıl oluşturulduğuna işaret ediyor. Aile üyeleri arasında işgalin ortasında tartışılan sıradan konular, mağduriyet hakkındaki klişelere ve kalıplaşmış kimlik tartışmalarına karşı çıkıyor.
Videonun sonlarına doğru masadakilerden biri, "Bugünlerde çok meşgulüm," diyor. İçlerinden biri gülerek yanıtlıyor: "Hepimiz öyle değil miyiz." Sansour'un diğer projeleri gibi Beytüllahim'de Çorba İçmek de etnik kalıpları stratejik bir mizah dozuyla yıkıyor ve Filistin'in gerçekliğini, eleştirelliğini koruyan ama temsil klişelerinden uzak duran bir biçimde gösteriyor.